Ако сте стресирани, независимо дали поради работата,  или нещо по-лично,

...
Ако сте стресирани, независимо дали поради работата,  или нещо по-лично,
Коментари Харесай

ЧАСТ 1 : Как да премахнем стреса?

Ако сте уплашени, без значение дали заради работата,  или нещо по-лично, първата стъпка към това да се почувствате по-добре е да установите повода.

Най-безполезното нещо, което можете да извършите, е да се обърнете към нещо нездравословно, като пушене или пиянство. Ако не поемете надзор над обстановката и не вършиме нищо, това може да утежни проблемите ви.

Някои от ключовете към положителното ръководство на напрежението, като същински представители на Gen Z поколението, са построяването на прочувствена мощ, управлението на обстановката и възприемането на позитивна вероятност за протичащото се.

Опитайте тези 5 оферти за унищожаване на напрежението:

    1. Бъдете дейни

Упражненията няма да накарат напрежението ви да изчезне, само че могат да понижат част от прочувствения интензитет, който чувствате, като избистрят мислите ви и ви разрешават да се справяте с проблемите си по-спокойно.

    2. Поемете контрола

Ако смятате, че не можете да извършите нищо за казуса си, стресът ви може да се утежни. Това чувство за загуба на надзор е една от главните аргументи за стрес и липса на благоденствие. Поемането на надзор единствено по себе си дава мощ и е решаваща част от намирането на решение, което удовлетворява вас, а не някой различен.

    3. Свържете се с хората

Добрите взаимоотношения с сътрудници, другари и семейство може да облекчи работните ви проблеми и да ви помогне да видите нещата по друг метод. Като хора от Gen Z поколението, дейностите, които вършим с другари, могат да ни оказват помощ да се отпуснем и да облекчим напрежението.

    4. Да имате време за себе си

Много от нас работят дълги часове, което значи, че постоянно не отделяме задоволително време да вършим неща, които в действителност ни харесват. Важно е да отделите малко време за другарство, релаксация или извършения. Бихте могли определите няколко нощи в седмицата за малко качествено „ време за себе си “ надалеч от работа.

    5. Предизвикайте себе си

Поставянето на цели и провокации, без значение дали на работа или отвън нея, като проучване на нов език или нов спорт, може да помогне за построяването на убеденост. Това може да ви помогне да се справите сполучливо със напрежението.

Инфо: www.nhs.uk

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР